2.10.2024

Zorgt een jeugdig uiterlijk voor gezonde hersenen?

Het lijkt misschien verrassend, maar naast een frisse uitstraling kunnen cosmetische behandelingen ook bijdragen aan je hersengezondheid. Recente onderzoeken tonen aan dat het verbeteren van je zelfbeeld en het behouden van een positief zelfvertrouwen mogelijk ook invloed heeft op je hersenfunctie.

Leontine Ruiters bij Aēstec

“Zolang je nog maar kunt bewegen”

- Podcast Lon & Leo

Beluister de hele podcast

Zelfbeeld en hersenactiviteit

Volgens Dr. Foad Nahai, een vooraanstaande plastisch chirurg, kan een jonger uiterlijk je zelfvertrouwen verhogen. Dit zelfvertrouwen gaat verder dan alleen een goede uitstraling. Negatieve gedachten over ouder worden kunnen je risico op hersenaandoeningen, zoals Alzheimer, verhogen. Terwijl een positieve houding dit juist kan verminderen.

De Yale School of Public Health onderstreept dat een positief zelfbeeld kan helpen hersenveranderingen in een later stadium van het leven te voorkomen. Dit suggereert dat veroudering niet alleen een fysiek proces is, maar ook sterk wordt beïnvloed door mentale en emotionele factoren.

Lydia (58 jaar) na de Aēslift™ liquid facelift

Hoe werkt het?

Cosmetische behandelingen zoals de Aēslift™ liquid facelift zorgen ervoor dat je er frisser uitziet, maar dat is slechts het begin. Na de behandeling voel je je zelfverzekerder, mede door positieve reacties uit je omgeving. Hierdoor ervaar je minder stress, wat de chemische balans in je hersenen ten goede komt. Dit kan je mentale welzijn verbeteren en de kans op mentale achteruitgang verkleinen.

The Art of Graceful Aging

Bij Aēstec combineren we The Art of Graceful Aging met wetenschappelijke inzichten om niet alleen je uiterlijk te verjongen, maar ook je innerlijke welzijn te versterken. Anita (57), die de Aēslift™ onderging en zich na 1,5 jaar nog steeds geweldig voelt, deelt haar ervaringen:

“Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder heb gedaan!”

Anita (57 jaar)

Aēslift™ voor gezondere hersenen

Wil jij, net als vele anderen, niet alleen verjongen aan de buitenkant, maar ook mentaal sterker staan? Plan vandaag nog een consult en ontdek de voordelen van een Aēslift™ behandeling voor zowel lichaam als geest.

Bron: Hardy, L. (2016, 8 november). Plastics expert reveals a boosted self-esteem can help ward off Alzheimers. Daily Mail.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd vrijblijvend.

Plan een vrijblijvend consult