11.9.2024

Onderkin weghalen, behandeling met fillers

Een onderkin. Je bent niet de eerste en ook niet de enige die zich hieraan irriteert. Maar wat moet je doen als je je onderkin wil laten weghalen? Je vindt in dit artikel wat meer informatie.

Leontine Ruiters bij Aēstec

“Zolang je nog maar kunt bewegen”

- Podcast Lon & Leo

Beluister de hele podcast

Een onderkin. Je bent niet de eerste en ook niet de enige die zich hieraan irriteert. Dat is niet het enige, want er zijn ook mensen die zich schamen voor hun onderkin. Dit kan ook wel een 'dubbele kin' genoemd worden. Nu hebben we allemaal een onderkin en dat is ook helemaal normaal. Maar wat moet je doen als je je onderkin wil laten weghalen?

Want hoe hard je ook je best doet, een onderkin verdwijnt niet zomaar. Dat heb je misschien al gemerkt. Bestaat er een onderkin behandeling? En wat zou een plastisch chirurg voor je kunnen doen? Je vindt in dit artikel wat meer informatie.

Maar wat is een onderkin?

Je denkt er misschien niet altijd bij na, maar we hebben eigenlijk allemaal wel een onderkin. Vaak denken mensen dat een dubbele kin alleen bij oudere mensen of bij mensen met overgewicht voorkomen. Dat zou inderdaad kunnen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Eigenlijk is een onderkin niets meer dan een klein beetje vet. Dat is volkomen normaal en daar hoef je je niet druk over te maken. Een onderkin heeft verder geen botten of gewrichten. Maar bij de een kan de onderkin wat groter zijn dan de ander. En als je een wat grotere of opvallende onderkin hebt, dan denk je er misschien over een kin liposuctie na. Dit is een onderkin behandeling waarbij het vet uit de onderkin verwijderd kan worden. Echter bieden wij geen liposuctie behandeling aan bij onze kliniek.

Wat zijn de oorzaken van een onderkin?

Een onderkin heeft dus verder geen functie. Nu kun je je afvragen waardoor een onderkin kan ontstaan. Je kon hierboven al lezen dat het om ongewenst vet kan gaan. Laten we hier nog wat verder op ingaan.

  • Erfelijke aanleg: Aan een onderkin kun je niet altijd iets doen. Bovendien is er ook niet altijd een duidelijke oorzaak. Het zou goed kunnen dat je familieleden allemaal een onderkin hebben, die op natuurlijke wijze is ontstaan
  • Je bent afgevallen: Als je langere tijd een zwaar gewicht hebt gehad en je bent afgevallen, dan kan je huid gaan verslappen. Je huid verliest namelijk volume. Dit kan ervoor zorgen dat je onderkin plotseling goed te zien is
  • Je wordt ouder: Ouder worden kunnen we natuurlijk niet tegenhouden. Maar dit kan wel veranderingen met zich meebrengen. Doordat je huid slapper wordt, kan ook de onderkin meer opvallen. Dit komt natuurlijk ook doordat het collageen in je lichaam afneemt. Nu kunnen ook hormonen een rol spelen
  • Overgewicht: Daarnaast kan een dubbele kin ook het gevolg zijn van overgewicht of obesitas. Het overtollige vet kan in je lichaam op verschillende plaatsen opgeslagen worden, dus ook in je gezicht

Onderkin verwijderen: Waarom zou je hiervoor kiezen?

Denk je na over je onderkin weghalen? Dit kan onder andere met een chirurgische ingreep. Want op deze manier zijn de resultaten blijvend. Maar daar kan de chirurg jou meer informatie over geven. Nu is het de vraag waarom je deze weloverwogen beslissing zou kunnen nemen. Want je bent tot niets verplicht.

Je kunt kiezen voor een onderkin verwijderen, omdat je de onderkin vervelend vindt. Jij kent je gezicht het best en jou kan de onderkin juist heel erg opvallen. Misschien ben je de laatste jaren afgevallen of merk je dat je huid slapper is geworden. Door een liposuctie behandeling wordt overtollig vet afgevoerd, waardoor de natuurlijke contouren van je gezicht weer beter uitkomen.

Doordat een onderkin genetisch bepaald kan zijn, is het ook niet altijd makkelijk om hier iets aan te doen. Dit kan ook een reden zijn om je onderkin weg te laten halen, want zo kun je wel voor een blijvende oplossing kiezen.

Wat is een onderkin liposuctie?

Er zijn verschillende behandelingen om een onderkin weg te halen. Soms is een operatie niet eens nodig. Maar als je ervoor kiest om een chirurg te bezoeken, dan kan er gekozen worden voor een onderkin liposuctie. Misschien heb je hier nooit van gehoord.

Dit is een operatie waarbij de chirurg het vet uit het behandelde gebied weg gaat halen. Vaak wordt dit weggezogen met een speciaal apparaat. Door de liposuctie behandeling wordt je huid strakker en kan de chirurg de onderkin verwijderen. Aangezien liposuctie een ingrijpende behandeling is, raden wij altijd aan om de onderkin te verminderen d.m.v. fillers.

Chirurgische ingreep voor een onderkin

Een onderkin liposuctie is dus een chirurgische ingreep. Nu moet de chirurg wel onderzoeken of je geschikt bent voor deze ingreep. Je moet bijvoorbeeld gezond zijn. Want hoe klein een ingreep ook lijkt, er kunnen risico's zijn.

Het is ook een slim idee om eventuele vragen over de onderkin behandeling te stellen aan de chirurg. Niet alleen over de behandeling, maar ook over het herstel. Misschien vraag je je wel af of er blauwe plekken optreden of hoe het herstel er precies uit gaat zien.

Kun je een onderkin weghalen met fillers?

Niet iedereen staat te springen bij het idee om onder het mes te gaan. Misschien breekt het zweet jou al uit. Kan een onderkin weghalen ook op een andere manier? Je kunt een onderkin niet permanent weghalen, maar de fillers kunnen wel een andere rol spelen.

Fillers halen het overtollig vet namelijk niet weg, maar het kan wel helpen om een stevigere huid te krijgen. Een stevige huid kan de vorm van je gezicht verbeteren en de onderkin minder slap maken. Hoe wordt dit gedaan? Fillers worden door een cosmetisch arts in je huid ingebracht. Dit zijn een soort injecties. Voor fillers hoef je niet onder narcose en zelfs een plaatselijke verdoving is niet nodig. Als je dit fijner vindt, dan kun je hier dus ook voor kiezen.

Plaatselijke verdoving of narcose?

Een onderkin weghalen hoeft niet onder narcose. Want voor zowel de fillers als voor de kin liposuctie kun je bij kennis blijven. Fillers worden bijvoorbeeld ingebracht met een heel dun naaldje. En voor een kin liposuctie worden er hele kleine sneetjes gemaakt, die natuurlijk wel onder een plaatselijke verdoving worden gemaakt.

Met een verdoofde huid hoef je daar niets van te voelen. Als je meer wil weten over de verdoving of over de behandelingen, dan kun je dit het beste met de cosmetisch arts overleggen. Zo kom je meer te weten. 

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd vrijblijvend.

Plan een vrijblijvend consult