11.9.2024

Lippen opvullen: behandeling, resultaat & kosten

Je lippen opvullen is een populaire behandeling die wordt gekozen voor jeugdige en vollere lippen. Vaak zijn mensen niet tevreden als ze dunne lippen hebben, ze kiezen er dan voor het opvullen van de lippen met lip filler voor een vollere en meer gedefinieerde look. 

Leontine Ruiters bij Aēstec

“Zolang je nog maar kunt bewegen”

- Podcast Lon & Leo

Beluister de hele podcast

Wat is je lippen opvullen?

Lippen opvullen is een behandeling waarbij fillers in de lippen worden geïnjecteerd voor meer volume en vorm. Het doel is vollere lippen die er nog steeds natuurlijk uitzien en in balans zijn met de rest van het gezicht. Hyaluronzuur wordt het vaakst gebruikt voor deze filler behandelingen. Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam, het trekt water aan, dit zorgt voor een vollere look. 

Voorbereiding op de filler behandeling

Vind je dat je smalle lippen hebt? Voordat je een behandeling ondergaat, is een consult met een cosmetisch arts verstandig. Tijdens dit consult kun je bespreken wat je wensen en verwachtingen zijn van het lippen opvullen. De arts onderzoekt je lippen en gezicht om te kijken hoeveel volume er nodig is voor een natuurlijk resultaat. Ga je voor een behandeling, bereid je dan goed voor, drink geen alcohol en gebruik geen medicijnen die je bloed verdunnen, zoals ibuprofen. Deze kunnen zorgen voor blauwe plekken en zwellingen. 

De behandeling: Stap voor stap

  • Consultatie: Bij de eerste afspraak bespreek je wat je wensen en verwachtingen zijn. De cosmetisch arts geeft je uitleg over de procedure, mogelijke resultaten en de risico’s. 
  • Voorbereiding: Voor de behandeling wordt een verdovende crème of verdovende zalf op de lippen aangebracht om het gebied te verdoven. Dit zorgt ervoor dat de procedure vrijwel pijnloos is.
  • Injectie van fillers: De cosmetisch arts injecteert de hyaluronzuur filler met behulp van een fijne naald. De injecties worden strategisch geplaatst om voor een natuurlijke vorm en volume te zorgen. Meestal duurt dit 15 tot 30 minuten. 
  • Nazorg: Na de injecties wordt het behandelde gebied gekoeld om zwelling en blauwe plekken te minimaliseren. Je krijgt ook advies over hoe je jouw lippen de eerste dagen na de behandeling moet verzorgen.

Het resultaat: wat kun je verwachten

Direct na de behandeling zullen je lippen gezwollen zijn en kunnen er blauwe plekken ontstaan. Dit is volkomen normaal en trekt meestal binnen een paar dagen weg. Je kunt blauwe plekken en zwelling verminderen door je lippen goed te koelen. Drink na de behandeling geen warme dranken en zorg dat je niet blootgesteld wordt aan hitte, dit kan de zwelling namelijk verergeren.

Het uiteindelijke resultaat: vollere lippen

Na zo’n twee weken is het uiteindelijke resultaat van de behandeling met lip fillers volledig zichtbaar. De zwelling zal in die tijd afnemen en het hyaluronzuur settelt zich in de lippen, hierdoor ontstaat een natuurlijke vorm en volheid. Je wil het liefste volle lippen die in harmonie zijn met je gezicht. De meeste mensen zijn heel tevreden met de natuurlijke uitstraling die je kan bereiken met hyaluronzuur fillers. 

Hoelang blijft resultaat van volle lippen zichtbaar?

De resultaten van een lip filler behandeling zijn niet permanent. Het lichaam breekt hyaluronzuur fillers langzaam af. Meestal zijn de resultaten zes tot twaalf maanden zichtbaar. Daarom heb je na deze periode misschien een touch-up nodig om het volume te behouden. Een regelmatige touch-up afspraak helpt je om het gewenste resultaat te houden. 

Mogelijke bijwerkingen en risico's

Hoewel lip fillers over het algemeen veilig zijn, zijn er ook een paar mogelijke bijwerkingen en risico's om rekening mee te houden:

  • Zwelling en blauwe plekken: Die zijn volkomen normaal en verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
  • Asymmetrische lippen: Soms kunnen de lippen ongelijkmatig zijn na de behandeling. Dit kan meestal worden gecorrigeerd tijdens een follow-up afspraak.
  • Infectie: Zoals bij elke injectie bestaat er een klein risico op infectie. Het is belangrijk om de instructies van je arts voor nazorg zorgvuldig op te volgen. 

De kosten van een lip filler behandeling

De kosten van een lip filler behandeling verschillen, afhankelijk van de kliniek die je kiest, de ervaring van de cosmetisch arts en hoeveel filler er wordt gebruikt. Vaak liggen de kosten rond de €695 per behandeling. Kijk bij het kiezen van een kliniek niet alleen naar de prijs, maar ook naar de ervaring en de kwalificaties van de arts. Een goed uitgevoerde behandeling door een ervaren arts is de investering waard voor een natuurlijk en veilig resultaat.

Tips voor een succesvolle behandeling

  • Kies een ervaren cosmetisch arts: Een ervaren arts kan je helpen een natuurlijk resultaat te bereiken en mogelijke complicaties te voorkomen. Kijk naar recensies en vraag naar voor-en-na foto’s van eerdere behandelingen.
  • Bereid je goed voor: Vermijd alcohol en bloedverdunnende medicatie enkele dagen voor de behandeling om het risico op blauwe plekken te verminderen. Hydrateer je goed en eet gezond.
  • Volg de nazorginstructies: Dit helpt om zwelling en blauwe plekken te minimaliseren en zorgt voor een sneller herstel. Gebruik bijvoorbeeld ijs en vermijd zware fysieke activiteiten.
  • Wees realistisch over de resultaten: Verwacht geen dramatische veranderingen, maar streef naar een subtiele verbetering die past bij je gezicht. Bespreek je verwachtingen duidelijk met je arts.

Veel gestelde vragen over lippen opvullen

Hoe lang duurt de behandeling?

Meestal duurt een lip filler behandeling tussen de 15 en 30 minuten, dit hangt af van de hoeveelheid filler die gebruikt wordt en de gewenste resultaten. 

Is de behandeling pijnlijk?

Dankzij de verdovende crème of zalf die wordt aangebracht voor de injecties, is de behandeling vrijwel pijnloos. Je kunt een lichte druk of een klein prikje voelen tijdens de injecties. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, blauwe plekken en asymmetrie. Deze bijwerkingen trekken meestal binnen een paar dagen tot weken weg. In zeldzame gevallen kunnen er complicaties optreden zoals allergische reacties of een infectie. 

Hoeveel kost een lipfiller behandeling?

De kosten verschillen, maar ze liggen rond de €695 behandeling, afhankelijk van de kliniek en de benodigde hoeveelheid filler. Je betaalt hierbij natuurlijk niet alleen voor het product, maar ook voor de ervaring van de arts en een gegarandeerd natuurlijk resultaat.

Kan ik meteen na de behandeling mijn normale activiteiten hervatten?

Dat kan, maar het is aan te raden om zware fysieke activiteiten en blootstelling aan hitte te vermijden om zwelling tegen te gaan. Masseer ook zeker je lippen niet na een behandeling. 

Je lippen opvullen is een goede manier om vollere, meer gedefinieerde lippen te krijgen die er ook natuurlijk uitzien. Met de juiste voorbereiding en nazorg kun je een prachtig resultaat bereiken dat in harmonie is met je gehele gezicht. Het is belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te kiezen en realistische verwachtingen te hebben over de resultaten. Volg altijd de nazorginstructies van je arts op om de beste resultaten te bereiken en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Zo kun je met vertrouwen genieten van je mooie, volle lippen.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd vrijblijvend.

Plan een vrijblijvend consult